Zanechte nám na sebe kontakt, ozveme se vám!

nebo

Insolvence a oddlužení v roce 2024

1.1.2024

Insolvence v roce 2024 přináší pro dlužníky výhody, které zatím žádné jiné oddlužení nepřineslo. Máme za sebou několik sérií Milostivého léta, ale to nevedlo k oddlužení všech závazků natož všech lidí. Oddlužení 2024 upravuje podmínky, které je nutné pro oddlužení splnit. Přečtěte si přehledný výčet toho nejdůležitějšího okolo insolvencí v letošním roce.

Mám zájem o insolvenci

Stále platí, že pro dosažení insolvence musíte mít alespoň dva věřitele. Současně je podmínkou pro osobní bankrot také prodlení ve splácení minimálně 30 dní. Insolvence 2024 je možná pouze za předpokladu nesledování nepoctivého záměru dlužníka. Povinností je mít dostatečný příjem na minimální splátku nebo dárce.

Jaké jsou výhody?

Většina výhod insolvence vyplývá již od počátku tohoto oddlužení. Také v roce 2024 můžete očekávat:

  • Bezúročný proces
  • Zastavení vymáhacího procesu
  • Pouze jedna měsíční splátka
  • Daná lhůta splácení
  • Případně odpuštění části dluhu

Nevýhodu můžeme jmenovat například dohled nad financemi dlužníka po dobu trvání insolvenčního řízení. Insolvence také v roce 2024 není pro každého, ale určitě se stále najde velmi mnoho úspěšných žadatelů. Pokud řešíte finanční situaci právě v letošním roce, jsou zde pro Vás také další formy oddlužení.

Insolvence 2024

Jak postupovat při oddlužení 2024?

Obecný návod neexistuje. Každý případ na oddlužení je individuální a je potřeba jej tak i posuzovat. Níže uvedený postupu můžete brát jako takové doporučení, jak řešit dluhy právě v roce 2024. Oddlužení nutně nemusí znamenat insolvenci a nejprve se dobře informujte.

  1. Zjištění dluhu a vyhodnocení vážnosti situace
  2. Kontakt prostřednictvím telefonu nebo formuláře v horní části stránky
  3. Telefonická konzultace nebo osobní schůzka
  4. Návrh řešení a jejich důkladný popis a dopad
  5. Realizace oddlužení až do úspěšného konce

Je možné zkusit se domluvit s věřiteli na splátkovém kalendáři. Případně využít refinancování nebo konsolidaci. Insolvence 2024 je dostupná stále pro fyzické osoby, manželé, OSVČ nebo třeba důchodce.

Novinky v insolvencích

V letošním roce přicházejí do insolvencí novinky, které určuje zákon. Ten je průběžně inovován a jednou za čas přichází novela insolvenčního zákona. Ta v minulých letech například zkrátila dobu insolvence na 3 roky pro určité skupiny dlužníků. Nebo upravuje, kdo může podat návrh na povolení oddlužení. V roce 2024 je oddlužení přístupnější a novinky v insolvencích jsou velmi zajímavé. Dlužníci mohou mít radost a věřitelé už samozřejmě menší. Zjistěte více o novinkách v insolvencích pro letošní rok na uvedeném telefonním čísle.

Rychlý kontakt x