Zanechte nám na sebe kontakt, ozveme se vám!

nebo

Oddlužení 2022

12.1.2022

Vážení návštěvníci stránek o oddlužení,

v tomto článku naleznete důležité informace spojené s oddlužením v roce 2022. Především se dozvíte, jaké formy je možné využít, jaké novinky jsou v insolvenčním řízení a také to, zda je výhodnou volbou osobní bankrot pro předlužené fyzické osoby či OSVČ. Jak si tedy vybrat správné oddlužení v letošním roce 2022?

Mám dluhy u více věřitelů a nevlastním nemovitost ani jiný hodnotný majetek

V takovém případě by pravděpodobně přicházela do úvahy jako nejvhodnější volba právě insolvence. Ta Vám umožní uhradit menší procento z celkového součtu závazků a to ve lhůtě maximálně pěti let. V případě, že pobíráte invalidní důchod 2. či 3 stupně nebo také starobní důchod, můžete využít maximální délky splácení v oddlužení důchodců na 3 roky. To platí i pro dlužníky, kteří dokážou zaplatit za ony 3 roky 60 a více % jejich závazků.

Zajímám se o insolvenci

Insolvence 2022 či osobní bankrot mají letos, stejně jako roky minulé, efekt na zastavení úročení závazků či zastavení vymáhání a to také ze strany exekutora. Pro dosažení insolvenčního řízení v letošním roce je nutné splnit podmínky. Z těch základních můžeme jmenovat například absenci záznamu v rejstříku trestů z majetkové trestné činnosti jako je krádež, podvod, zpronevěra apod. Pozn. případně starší rozsudek více jak 5 let. Zároveň musí být schopen dlužník platit v insolvenci alespoň základní splátku kolem 2 500,- za měsíc. S tímto mu může pomoci také dárce, který mu na splátku v oddlužení bude přispívat. Závazky by měly být také alespoň 30 dní po splatnosti.

Před myšlenkou na insolvenci se zkuste ale nejprve zajímat o konsolidaci půjček v některé bance. Ta by Vám mohla také pomoci s oddlužením, kde si nižším úrokem a novou dobou splácení můžete alespoň trochu ulevit. Forem oddlužení i v tomto roce zůstává několik a určitě se poraďte s odborníky.

Mám dluhy, ale vlastním nemovitost nebo podíl na nemovitosti

Zde je případ poněkud komplikovanější. I zde lze využít roku 2022 a vstoupit do insolvence. Ovšem zákon udává, že pokud je dlužník zároveň vlastníkem nemovitosti či jejího podílu, přikročí se v insolvenčním řízení nejprve ke zpeněžení tohoto majetku a následně může být stanoven rovněž splátkový kalendář. Zde je na zvážení, zda jste připraveni o nemovitost přijít. Insolvenční správce může nemovitost prodat například přes dražební portál a za prodej mu náleží také odměna. V případě vlastnění hodnotné nemovitosti lze oslovit také specializující se společnosti, které Vám nabídnout například uhrazení pohledávek s krytím a ručením právě Vaší nemovitostí.

Nesplňuji podmínky pro výše uvedená oddlužení 2022

Možnost, kterou můžete zkusit využít vždy, je domluva s věřitelem na mírnějším splátkovém kalendáři či odložení splátek. Každý se může ocitnout v nečekané životní situaci, kterou dříve ani nemohl předpokládat. Zkuste komunikovat o vzniklém problému a nestrkejte hlavu do písku. V krajním případě lze požádat o nový větší úvěr, který Vám pokryje všechny menší půjčky, které z tohoto nového úvěru vyplatíte a budete mít pouze jednoho věřitele v ideálním případě s nižší jednou splátkou. Pokud se potřebujete o Vaší situaci poradit, zavolejte nám na číslo 777 210 149 a my Vám rádi všechny možnosti oddlužení pro rok 2022 vysvětlíme. Hlídáme pro Vás všechny změny a novinky a odpovíme Vám na Vaše dotazy.

Jsme FC Insolvence

Rychlý kontakt x