Zanechte nám na sebe kontakt, ozveme se vám!

nebo

Oddlužení 2021

2.1.2021

Oddlužení v roce 2021 bude mít stejně jako v minulých letech více podob a bude záležet na konkrétní situaci dlužníka, jakou metodu oddlužení využije, na jakou dosáhne a jaká pro něj bude výhodná. Stále platí v případě nemovitých majetků možnost jejich zpeněžení ještě před samotnou exekucí a například nedobrovolnou dražbou. Můžete si rovněž zkusit domluvit zmírnění splátkového kalendáře u věřitelů nebo požádat věřitele o odklad splátek z vážných důvodů. V případě více věřitelů můžete rovněž žádat o konsolidaci splátek a zjednodušit si tak oddlužení pro rok 2021. Konsolidace vychází většinou výhodněji, než pokračovat ve více splátkách zároveň.

Jaké novinky se chystají v insolvenci 2021?

Vláda v listopadu 2020 schválila návrh novely zákona, kdy by pro všechny dlužníky bez rozdílu měla platit maximální lhůta splácení v insolvenci pouze na 3 roky. Nyní stále platí, že maximální lhůtainsolvenci je na 5 let a 3 roky je výsada pro jisté skupiny dlužníků. Návrh je z iniciativy Evropské Unie, které chce lidem v Evropě dát rychleji druhou šanci na život bez dluhů a ozdravit tak ekonomickou situaci Evropských států. Novela zákona zjednodušuje i některé vnitřní procesy insolvence v roce 2021. Pokud vše projde schvalovacím procesem České republiky, novinky by v insolvenci měla začít platit pro všechny nová insolvenční řízení od 1.7.2021.

Oddlužení 2021

Pokud Vás zajímá oddlužení nebo potřebujete pomoci s oddlužením, insolvencí nebo osobním bankrotem v roce 2021, neváhejte se na nás obrátit. Rádi Vám poradíme, probereme s Vámi celou dluhovou situaci a pokusíme se najít vhodné řešení oddlužení přímo pro Vás. V případě zájmu volejte 777 210 149 nebo piště na e-mail info@insolvencni-navrhy.cz. Jsme tu pro Vás i v roce 2021. Pokud potřebujete i jiné právní služby, určitě se na nás obraťte také. Jsme advokátní kancelář s dlouholetou odbornou praxí.

Rychlý kontakt x